Loading

De luchtmacht

Posted in /

De lucht wordt ook als transportinfrastructuur gezien door de luchtmacht, die de lucht gebruikt voor militaire doeleinden. De luchtmacht verplaatst zich via de lucht en richt zich op het bestrijden van internationale onrust en biedt hulp bij rampen. De luchtmacht beschikt over personeel met hoge kwalificaties, vliegtuigen, helikopters en wapensystemen.

In Nederland wordt de luchtmacht de Koninklijke Luchtmacht genoemd. Het is een krijgsmachtdeel samen met de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Marine en de Koninklijke Marechaussee.

In Nederland is de Koninklijke luchtmacht dag en nacht bezig met het bevorderen van de veiligheid binnen Nederland. Zo staan er altijd verschillende soorten vliegtuigen en helikopters klaar voor het geval deze nodig zijn. De luchtmacht beschikt over jachtvliegtuigen die bedoeld zijn ter bescherming van het luchtruim, patrouillevliegtuigen voor kustwachttaken, transporthelikopters die branden kunnen blussen en mensen en materiaal kunnen transporteren en gevechtshelikopters voor ondersteuning bij opsporingsacties.

De luchtmacht zet zich per lucht ook in voor het bieden van noodhulp aan slachtoffers van oorlogsgeweld en ander soort rampen. Dit soort acties worden op internationaal niveau uitgevoerd om zo de stabiliteit van de wereld te bevorderen.

Omdat dreiging vanuit de ruimte steeds groter wordt, is de Koninklijke Luchtmacht zich het afgelopen aantal jaren ook steeds meer gaan richten op verdediging op het gebied van ruimtelijke zaken.

Comments

chardonnay