Loading

Soorten transport

Posted in /

Transport is er op allerlei uiteenlopende manieren. Hieronder worden deze allemaal toegelicht. Want of je nu het liefst met de auto of de motor over de weg gaat, het openbaar vervoer pakt of graag vliegt, er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Welke manier het makkelijkst of het meest aangenaam is hangt er maar net vanaf. Dit heeft vooral te maken met de afstand die je aflegt en de tijd die je hiervoor hebt of wilt nemen. Het hebben van eigen vervoer biedt je veel vrijheid maar kan soms duur zijn. Een auto of motor is geen goedkope hobby, maar je kunt wel altijd gaan en staan waar je maar wilt op ieder moment.

Auto´s en motoren

Met de auto en de motor kun je op een hoop plaatsen snel komen. Zeker wanneer je niet ver van de snelweg vandaan woont en er niet veel file staat is het handig om de auto te pakken en zodoende snel op de plaats van bestemming aan te komen. Het maakt je in dat opzicht een stuk mobieler in vele situaties.

De motor is daarbij op sommige punten nog handiger. Ondanks dat je iets kwetsbaarder bent kun je zelfs bij files wat makkelijker doorrijden, tussen de auto´s door. Daarnaast is motorsport enorm populair, zoals bijvoorbeeld de Moto GP en motorcross. Voor het beste materiaal moet je bij een dealer zijn die motors verkoopt en een crosswinkel met crossmotoren en andere attributen die van pas komen. Goede beschermende kleding is immers op de motor erg belangrijk.

Met het vliegtuig

Het vliegtuig is zonder twijfel de allersnelste manier om van A naar B te komen, zeker op grote afstanden. Zo sta je binnen een dag aan de andere kant van de wereld als je dat wilt. Dit kost uiteraard wel wat geld, maar dit is niet zo gek als je bekijkt hoe groot de afstanden zijn die je aflegt. Een ander bijkomend voordeel is dat je rustig achterover kunt leunen omdat je zelf niets hoeft te besturen. De lange wachtrijen op luchthavens en voor de douane zijn echter weer een groot nadeel.

Per trein

Reizen over het spoor kan een zeer relaxte manier zijn om jezelf te verplaatsen. Vooral indien je niet al te lange afstanden aflegt is het een aangename optie. Maar ook meerdaagse reizen zijn vaak mogelijk. Het kan helaas soms wel wat prijzig zijn om per trein te reizen. Het geeft daarbij echter wel de mogelijkheid om zoveel mogelijk van de omgeving te zien wat soms schitterende uitzichten oplevert.

Comments

chardonnay